Så utvecklas Atoys nya koncept för verkstäder

May 29, 2024 | Nyheter

Malmö Bilcentrum AB, en av totalt sex fordonsverkstäder i Sverige som idag jobbar med Atoys verkstadskoncept Trygga Verkstan. Foto: Malmö Bilcentrum

Det togs fram på önskemål av märkesverkstäder och lanserades på tröskeln till pandemin. Atoy fortsätter att bygga vidare på sitt koncept Trygga Verkstan.

Bilhandeln i Sverige och Europa är sedan flera år i stark omvandling, där el- och hybridbilsboomen leder till färre jobbtimmar för märkesverkstäderna. Därför satsar allt fler av OE-verkstäderna på att jobba mer med allbil. Det var också bakgrunden till att man på Atoy tog fram konceptet ”Trygga Verkstan” som lanserades 2019.

Bilhandlarförening var en av de aktörer från OE-sidan som kom med önskemålet att man på Atoy skulle ta fram ett koncept som Volvo-auktoriserade verkstäder skulle kunna jobba med, berättar Niclas Persson, ansvarig för Trygga Verkstan-konceptet på Atoy.

Konceptet vänder sig alltså till märkesverkstäder och allbilsverkstäder som är anslutna till en originalgrossist.

Som Trygga Verkstan-ansluten får verkstaden tillgång till Atoys reservdelskatalog, Atoys katalogsystem Autobas, teknisk support, vägassistans, reparationsdatabaser och korsreferenser, kort- och betallösningar. Trygga Verkstan-konceptet erbjuder därtill ett antal tilläggstjänster, däribland lagerstyrning.

Syftet med Trygga Verkstan är inte att tjäna pengar på själva konceptet utan att man det ska kunna öka försäljningen av reservdelar.

Idag finns det sex verkstäder runt om i Sverige som anslutit sig till Trygga Verkstan-konceptet:

Biarritz Carservice AB, Norrköping

Malmö Bilcentrum AB, Malmö (återförsäljare av Kia)

Gummiverksta´n Bankekind AB, Linköping

Ryds Bilservice AB Linköping

HSM Bilservice AB, Linköping

MB-Verkstaden AB, Linköping

Av Pierre Kjellin
pierre.kjellin@gmail.com
+46 (0)70 334 50 09