Han blev stipendiat och anställd direkt efter examen

Jun 19, 2024 | Nyheter

Fordonseleven Herman Hansson som i juni tog sin examen från fordonsprogrammet på Ystad gymnasium belönades med ett stipendium av Bil-Månsson, där han sedan blev anställd. Foto: Bil-Månsson

De är aktiva i Skolverkets programråd för gymnasieutbildningen och har nära samarbete med en av regionens gymnasieskolor. Den senaste fordonseleven som fick anställning hos en av Skånes ledande bilhandlare kom direkt efter sin gymnasieexamen.

Att som arbetsgivare vara aktiv när det gäller att samverka med fordonsutbildningen och belöna och rekrytera fordonselever lönar sig ofta, det vet man hos en av Skånes ledande bilhandelsföretag Bil-Månsson med nio försäljningsanläggningar runt om i länet.

Bil-Månsson sitter med i Skolverkets programråd för gymnasieutbildningen och man har ett nära samarbete med bland andra Ystad gymnasium samt är flitig med att ta emot praktikanter från gymnasieutbildningarna.

Bil-Månsson delar dessutom ut stipendier till fordonselever som gör sin praktik i deras verkstäder och som utmärker sig. En av dessa fordonselever är Herman Hansson som tog studenten nyligen.

Herman har sedan första dagen hos oss arbetat målmedvetet för att bli lackerare. Han har på ett föredömligt sätt tagit till sig av sin handledares instruktioner, aldrig varit rädd för att fråga eller prova något nytt, samt är både lyhörd och ifrågasättande på ett utvecklande sätt. För detta tilldelades han ett stipendium av oss som delades ut i samband med studentlunchen i fredags av Kerstin, Skadechef, och Filip, Lackerare tillika handledare”, skriver Bil-Månsson på sin Linkedin-sida.

Herman Hansson började sin anställning som lackerare i Bil-Månssons skadeverkstad i Ystad måndagen den 17 juni.

LÄS ÄVEN: De delar ut stipendier till fordonselever

Av Pierre Kjellin
pierre.kjellin@gmail.com
+46 (0)70 3345009