De köper verkstad av bussoperatör

Jul 9, 2024 | Nyheter

Team Verkstad Sverige AB.

Norska Vy Buss är en av Nordens största busstrafikoperatörer. Nu väljer de att sälja sina egna bussverkstäder i Sverige till en verkstadskedja.

Med 14 verkstäder från Malmö i söder till Luleå i norr är STS AB (Sydhamnens Trailerservice AB) Sveriges näst största verkstadskedja för lastbilar och bussar. Nu växer STS servicenät med ytterligare en verkstad då man den 5 juli tecknade avtal med Vy Buss AB om att köpa deras bolag Team Verkstad Sverige AB.

Team Verkstad Sverige AB:s verksamhet består i service och reparation av bussar, lastbilar och andra tunga kommersiella fordon och bolaget har en serviceverkstad samt en skadeverkstad i Partille strax öster om Göteborg. Team Verkstad Sverige sköter service och reparationer av bussoperatören Vy Buss bussar. Vy Buss är en av Team Verkstad Sveriges största kunder och fortsätter som kund även efter att Vy Buss sålt bolaget.

Genom förvärvet av Team Verkstad Sverige får STS in spjutspetskompetens på märkena Mercedes och Setra. Team Verkstad Sverige är nämligen auktoriserad partner för service och reparation av Mercedes-Benz och Setra bussar samt Mercedes-Benz lastbilar.

Team Verkstad Sverige har cirka 34 anställda och omsatte cirka 60 miljoner kronor 2023.

Av Pierre Kjellin
pierre.kjellin@gmail.com
+46 (0)70 3345009