De är ny distributör av Iveco-reservdelar

Aug 5, 2024 | Nyheter

Hedin Parts and Logistics logistikanläggning i Nyköping. Foto: Hedin Mobility Group

Från början var de Saab Automobile Parts AB (Orio AB) men 2022 såldes Saabs gamla bildelsbolag till Hedin Mobility Group och bytte då namn till Hedin Parts.

Hedin Parts är idag hela Hedin Mobility Groups eget reservdelsbolag och dessutom en betydande logistikaktör. I slutet av juli meddelade bolaget att man blivit officiell distributör av  reservdelar till lastbils- och transportbilsmärket Iveco i Sverige, Norge, Danmark, Finland samt i Färöarna.

Distributörsavtalet för Iveco innebär också att Hedin Mobility Group stärker sin position på marknaden för tunga fordon.

– Denna expansion är ett avgörande steg i vårt mål att bli ett ledande logistik- och distributionsföretag, skriver Robert Varma, operation manager på Hedin Parts, i en statusuppdatering på Linkedin.

Unde 2023 byggde Hedin Parts om sin 53000 kvadratmeter stora logistikanläggning i Nyköping och i januari i år invigdes den nya anläggningen som utrustats med ett högautomatiserat robotsystem från företaget Element Logic.

2022 växlade Hedin Mobility Group upp sin satsning på tunga fordon genom lanseringen av Hedin Trucks – en fristående division inom Hedin Bil som säljer tunga lastbilar från Mercedes-Benz. Hedin Trucks är idag också exklusiv återförsäljare av kinesiska Byds lastbilar och har försäljning och verkstäder på 11 orter runt om i Sverige.

Av Pierre Kjellin
pierre.kjellin@gmail.com
+46 (0)70 3345009