Här är samarbetet som ska ge fler skadereparatörer

Aug 14, 2024 | Nyheter

Foto: Werksta Group

Sveriges skadeverkstäder behöver rekrytera cirka 640 bilskadereparatörer, bilplåtslagare och plastreparatörer under de kommande tre åren, det visar Transportföretagens återkommande prognosrapport ”Tempen på motorbranschen”.

Därför har Nordens ledande skadeverkstadskedja Werksta Group och Motorbranschcollege (MBC) beslutat att inleda ett samarbete för att få fram fler skadetekniker.

Det nya samarbete innebär att Werksta kommer erbjuda fysisk och digital kompetensutveckling av lärare till de fordonsutbildningar som är certifierade Motorbranschcollege. När Werksta har utbildningsmaterial eller utrustning de kan avvara från sina verkstäder kommer de att erbjuda certifierade MBC-skolor att ta över den. Werksta-koncernen kommer också att delta på skolornas öppna hus och erbjuda praktikplatser.

Om Werksta
Werksta Group är Nordens ledande skadeverkstadskedja med 100 verkstäder i Sverige, Finland och Norge. Koncernen sysselsätter cirka 1 400 anställda och omsatte 3 miljarder kronor 2023.

Om Motorbranschcollege
Motorbranschcollege är ett kvalitetsledningssystem med sex kriterier för fordonstekniska gymnasier. Motorbranschcollege är ett samarbete mellan Transportföretagen och IF Metall. 29 skolor är idag certifierade Motorbranschcollege.