Ny bildels- leverantör kliver in på Sverige- marknaden

Aug 28, 2024 | Nyheter

Norska bildelsleverantören Delespesialisten kliver nu in på Sverigemarknaden, med ett svenskt dotterbolag “Delspecialisten Sverige AB” och en svensk hemsida (se höger bild). Foto: Delespesialisten

För tio år sedan startade norrmannen William Sørensen Thoresen företaget Delespesialisten, som i början var inriktat på försäljning av slitdelar till bilar och med verkstäder i Norge som målgrupp.

Idag har Delespesialisten cirka 30 anställda med huvudkontor, lager och administration i nya lokaler i Tønsberg några mil sydväst om Oslo. Företaget har också breddat sin verksamhet genom att även erbjuda delar till skadeverkstäder.

Nu har Delespesialisten även tagit steget in på Sverigemarknaden. Förra året registrerade man det svenska dotterbolaget Delspecialisten Sverige AB med en postboxadress i Stockholm. Den svenska hemsidan är uppe, men någon inloggning eller e-handelsfunktion för kunder eller blivande kunder kunde Fordonsmagasin inte hitta på Delespesialistens svenska hemsida – däremot ett mejlformulär där Delespesialistens säljteam lovar att ta kontakt ”så snart som möjligt”.

Delespesialistens grundare William Sørensen Thoresen, här i en reklamfilm som ligger på bl a Youtube.

Om Delespesialisten
Startades för ca 10 år sedan av William Sørensen Thoresen. Bolaget hade 2023 en omsättning på ca 165 miljoner norska kronor (NOK) och räknar enligt norska branschtidningen Motorbransjen med att nå en omsättning på ca 250 miljoner NOK i år.

Delespesialisten ägs idag av grundaren William Sørensen Thoresen och Cognia-koncernen (en av Norges största bil- och lastbilsåterförsäljare), där parternas ägarandel är 44,3% respektive 55,7%. Bolaget planerar för en expansion i fler länder.

Av Pierre Kjellin
pierre.kjellin@gmail.com
+46 (0)70 3345009